Hogyan helyezd be:

 

Első látásra sokakban felmerül, hogy ugyan hogyan kerül ez "hatalmas" cucc oda be. 

Jó hír, hogy nagyon könnyen!

Itt a kisvideókon láthatod, hogy milyen picire össze lehet hajtani

az Aqua Cup menstruációs kelyhet.

 

Lazíts, és kicsit nagyobb terpeszben ereszkedj le félig guggoló helyzetbe!

 

Itt látod, hogyan tudod pl.

"tű"-formára olyan keskenyre behajtani  a kelyhet, hogy könnyedén fel tudd helyezni: 

Vagy itt egy másik népszerű és gyors módszer,

a "C" behajtás:

Kísérletezz, melyik hajtási forma jön be Neked a legjobban!

 

Told fel óvatosan a behajtott kelyhet a hüvelybe! A kehely csúcsa kb egy mutatóujjpercnyi távolságba legyen a hüvelynyílástól, amikor elengeded. Ekkor ki fog nyílni, és a rugalmas szilikonperem tökéletesen ráilleszkedik a hüvelyed formájára. (Igen: a hüvely belül tölcsér szerűen kiszélesedik, ezért akár a 3,5 cmes átmérőt is elérheti.) 

 

TÉVHIT: a hüvely nem egy egyenes cső,- mint ahogy sokan képzelik, hanem belül hátrahajlik, és kiszélesedik. Emiatt nem "tágíthatják ki" az oda tervezett eszközök: (pl gésagolyó, pesszárium, szilikon kehelytamponok, stb.

 

A bemenettől számított kb. egy mutatóujjpercnyi távolságnál ne told feljebb! Kihúzásnál így nagyon könnyű lesz elérni.

 

Enyhe oldal irányú forgatással, vagy visszahúzással biztosítsd be a vákuumot, és ellenőrizd le: ha a kehelycsúcs alja szép szabályos kört formáz, akkor a kehely szája körben a hüvely falához is teljesen illeszkedik! A kehely jelenlétét egyébként uganúgy nem fogod érezni mint egy pamut tamponét, mivel a hüvely belső falában nem nagyon vannak érzőidegek.

 

Egy-két gyakorló felhelyezés után nyugodtan vágd le teljesen  a húzószárát! Így nem lóg ki semmi a hüvelyből, ami beszennyeződhet, és ami zavarhatja a kényelmedet.

 

Bugyi nélkül, vagy akár egy szál tangában is menstruálhatsz bátran, mert így a tampon jelenléte teljesen érezhetetlen és láthatatlan is lesz! 

 

Ne aggódj, a tampont húzószár nélkül is mindig ki/ elérhető közelségbe tudod nyomni már egy határozottabb haspréssel is, mivel a szilikon felületével enyhén fel-le tud csúszkálni a hüvelyben.