top of page
ANIONos intimbetétek

Praktikus kérdés

„Engem az érdekelne, hogy ez ugyan mitől praktikusabb mint egy tampon?"


Induljunk ki abból, hogy a kérdező - nyilván- tampon használó.

Akinek van a tamponnal némi gyakorlata, annak már van mihez hasonlítania.

Ha a legkorábbi tampon-élményünket megidézzük, akkor annak alapján mi azt mondanánk hogy az AQUA-TAMPON is kb. ugyanolyan meglepő élmény a tampon után, mint amikor legelőször próbáljuk ki a pamut tampont a betét után. Nyilván szokatlan a pamut tampon felhelyezése is elsőre, mert addig a betétet max csak a bugyiba kellett beragasztani. A tampont a hüvelybe kell felhelyezni. Más. OK. De az az érzés, hogy pár óra alatt csak pár cseppet látunk a bugyin, és gyakorlatilag magával a vérrel csak a cserénél kell szembesülnünk, gyorsan áttérít a tamponra. Pikk pakk rájövünk a knowhow-ra, és arra, hogy a tampon bizony SOKKAL jobb mint a betét. (Betét fanatikusok pls ne vegyétek magatokra. Kinek a pap, tudjuk, a Biointimo betétek meg amúgyis más tészta. ;)

Naszóval az AQUA-TAMPON is kb ugyanilyen szintugrás a pamut kollégájához képest.- ha a praktikumot nézzük, főleg!


De nézzük meg először hogy mivel is állunk szemben, ha már a tamponról van szó, hiszen az Aqua-tampont csak ehhez tudjuk majd hasonlítani.:


Pamut tampon-Prók: miért jó ha kéznél van:


  1. Nincs „sajátlében pácolódás”,

  2. Szárazság - kényelem egész nap

„Felszívódik” az addig jól ismert méretes langyos lábközti telezacskó – Priceless!

  1. Valamennyire talán kevesebb szag is képződik mint a betétnél – de azért ha kidobtad, ne akarj a kukából nagyot szimatolni.

Pamut tampon-Kontrák: miért ne legyen inkább mégse:

  1. 1,5 -2 óra és átázik, főleg az első napokon. Irány a WC cserélni, - ha „kell”, ha nem!

  2. Brutális nedvszívásra tervezték, ezért sajnos nemcsak a vért szívja fel, hanem vele együtt az hüvely értékes önvédő öntisztító baktérium-flóráját is lehántja hüvely faláról.

  3. Rögtön az elejétől teljesen (ki)szárít, - a mini méret is, és ez a hüvelyt intenzívebb nyáktermelésre készteti. Ha a hüvely nem győzi az iramot, -mert pl. egy kicsit gyengébb passzban van az egészség- akkor megadja magát és kiszárad.

  4. A folyamatos havi egyszeri kiszárítás hosszútávon megtépázza az intim védekező rendszert, amivel egy egészséges szervezet még könnyen megbirkózik, de ha megnyekken valamiért, akkor az hüvelygomba is gyakoribb vendég lehet. Erről sajnos nem szólnak a tamponreklámok, de tapasztalatból tudjuk.

  5. Bolyhosodik a vége – műszál maradvány-veszély!

  6. Dioxin, fehérítő és egyéb kemikáliák melyekkel a műszálat és a pamutot kezelik – biztos hogy jó, ha ezek órákig áznak a vérünkben, közvetlenül a hüvelyfalunkhoz nyomva?!

  7. Baktérium telep: a tamponban lévő minden egyes műszál felülete hatalmas terepet biztosít a bomlási folyamatoknak: - TSS toxikus sokk szindróma veszély!

  8. Több pót tampon kell belőle: Folyamatos a fogyasztás-kényszer. Ezt mindig vásárolni KELL, és pl. nomád sátrazásnál jól ki kell számolni, vagy több dobozzal fel kell szerelkezni, hogy aztán a használt tamponok a kukában landolva várják ki a heti szemetes-ürítést. … addig pedig -eww-jaj - minden kukanyitáskor ízelítőt adnak a vér-bomlás aktuális állapotáról.


Az AQUA-TAMPON kb. épp azokon a pontokon jelent előnyöket, amiken a pamut tampon hátrányokat, de ez a poszt már így is nagyon hosszú lett, így azokról majd egy következőben regélünk.

Aggidis gondoljatok bele a fentiekbe és döntsétek el egyenlőre csak a pamut tampnról Ti, hogy mennyire is praktikus igazából - mármint egészségügyi szempontból.

A hét sztorija
Posztok
Archív
Címkék
Kövess minket
  • Biointimo a fb-on
  • Biointimo az Instán
bottom of page