Miért ekkora?

September 27, 2017

Míg a férfiak hosszasan lamentálnak bizonyos testtájak méreteiről, a nőknél ez ritkán igazán fontos kérdés. Ha -egészséges önérzettel és ön-szeretettel - a szívünkre tesszük a kezünket, tudjuk hogy azzal a mérettel és úgy vagyunk gyönyörűek ahogy vagyunk, meg ha nem, hát akkor is ezt szeretjük, mert ez van és kész. Az Aqua-Tampont legelőször megpillantva azonban egyesek szeme elkerekedhet a mérete láttán.  "Ezt... oda?" Hogyan??... Nos igen: az Aqua mérete elsőre meglepő lehet egy mezei pamut tamponéhoz képest. Ha viszont utánanézünk a női anatómiának, szilikon tamponunk esetében ez nyilván nem véletlen:

A hüvely egyáltalán nem egy szűk egyenes merev cső, mint amilyennek sokan elsőre hirtelen elképzelik:  Valójában az egyik legtágulékonyabb szervünk, amely

 

  • Egy rugalmas izomcsatorna,

  • méhnyakat köti össze a vulvával (külső szeméremajkakkal) 

  • nyugalmi állapotban átlagos hossza nagyjából 6–7,5 cm a külső falnál (elől) és 9 cm a hátsó fal mentén.

  • csak a bejáratánál szűkös,

  • belül alapjáraton - tölcsér szerűen több centire is kiszélesedik,

  • az egyetlen szervünk amely órák alatt képes több mint a 10x-esére is kitágulni, majd magától maradandó károsodás nélkül tökéletesen regenerálódni.

  • enyhén rézsútosan hátradőlve vezet fel egészen a méhnyakig, amelynél a picit feljebb a méh alatt véget ér

  • a méhnyak a méhből  felülről bele lóg, amelynek a csúcsán helyezkedik el a sokat emlegetett méhszáj.  

Volt már róla a fb-on videónk , amit ha még nem láttatok még, íme.: egy anatómiai animációban 2 percben és 3D-ben megforgatjuk, és  "levetkőztetjük" a méhszájat. Kiderül az is hogyan hasonlíthat a csikló pl.  egy kampós szörfdeszkára. :)

Szóval ezen a helyen a hüvelyben, a méhszáj alatt, a hüvelynyílás fölött kell a kehelytamponnak eltöltenie jópár órát.

Azért ekkora és azért ilyen az alakja, mert ebben a formában és ezzel a mérettel tud a legjobban ráidomulni a hüvely formájára és  szivárgásmentesen felfogni a vért, amely a méhszájból távozik. A tökéletes szivárgásmentes pozícióhoz a kehelynek mindig a méhszáj alatt kell lennie. Erről még lesz majd több szó később. Ha a kehely a helyén van, egyáltalán nem érezhető a jelenléte, ugyanúgy nem, mint ahogy egy pamut tampont sem érezni hogy bent van. Az is érdekes párhuzam, hogy egy pamut tampon - ahogy a nedvességet magába szívja, annyira kitágul, hogy simán eléri a kehelytampon méretét.

Kivétel után ez már valószínűleg azért nem olyan látványos, mert a szükös hüvelybemenet összepréseli a pamut tampont. (khmm, hát igen) 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

A hét sztorija

Befülledt fesztiválon jártunk...

July 28, 2018

1/1
Please reload

Posztok

September 27, 2017

September 23, 2017

September 16, 2017

September 9, 2017

Please reload

Archív
Please reload