top of page

Hogyan helyezd be:

 

Első látásra sokakban felmerül, hogy ugyan hogyan kerül ez "hatalmas" cucc oda be. 

Jó hír, hogy nagyon könnyen!

Itt a kisvideókon láthatod, hogy milyen picire össze lehet hajtani

az Aqua Cup menstruációs kelyhet.

így helyezd be!

 

Lazíts, és kicsit nagyobb terpeszben ereszkedj le félig guggoló helyzetbe!

 

Itt látod, hogyan tudod pl.

"tű"-formára olyan keskenyre behajtani  a kelyhet, hogy könnyedén fel tudd helyezni: 

Vagy itt egy másik népszerű és gyors módszer,

a "C" behajtás:

Kísérletezz, melyik hajtási forma jön be Neked a legjobban!

 

Told fel óvatosan a behajtott kelyhet a hüvelybe! A kehely csúcsa kb egy mutatóujjpercnyi távolságba legyen a hüvelynyílástól, amikor elengeded. Ekkor ki fog nyílni, és a rugalmas szilikonperem tökéletesen ráilleszkedik a hüvelyed formájára. (Igen: a hüvely belül tölcsér szerűen kiszélesedik, ezért akár a 3,5 cmes átmérőt is elérheti.) 

 

TÉVHIT: a hüvely nem egy egyenes cső,- mint ahogy sokan képzelik, hanem belül hátrahajlik, és kiszélesedik. Emiatt nem "tágíthatják ki" az oda tervezett eszközök: (pl gésagolyó, pesszárium, szilikon kehelytamponok, stb.

 

A bemenettől számított kb. egy mutatóujjpercnyi távolságnál ne told feljebb! Kihúzásnál így nagyon könnyű lesz elérni.

 

Enyhe oldal irányú forgatással, vagy visszahúzással biztosítsd be a vákuumot, és ellenőrizd le: ha a kehelycsúcs alja szép szabályos kört formáz, akkor a kehely szája körben a hüvely falához is teljesen illeszkedik! A kehely jelenlétét egyébként uganúgy nem fogod érezni mint egy pamut tamponét, mivel a hüvely belső falában nem nagyon vannak érzőidegek.

 

Egy-két gyakorló felhelyezés után nyugodtan vágd le teljesen  a húzószárát! Így nem lóg ki semmi a hüvelyből, ami beszennyeződhet, és ami zavarhatja a kényelmedet.

 

Bugyi nélkül, vagy akár egy szál tangában is menstruálhatsz bátran, mert így a tampon jelenléte teljesen érezhetetlen és láthatatlan is lesz! 

 

Ne aggódj, a tampont húzószár nélkül is mindig ki/ elérhető közelségbe tudod nyomni már egy határozottabb haspréssel is, mivel a szilikon felületével enyhén fel-le tud csúszkálni a hüvelyben.

bottom of page