top of page

...De mégis hogyan tisztítsd meg az Aqua Cup menstruációs kelyhet, ha nincs a közelben vízcsap?

 

(közösségi WC-ben, plázákban, munkahelyi tömegillemhelyen,stb)

Az  AQUA Cup menstruációs kehely szinte "kapszulaként" magában tartja a menstruációs vért, ezért az nem érintkezik a hüvelyfallal. A kehelyben lévő gyöngéd vákuum kizárja a levegőt is, ezért  a kehely nagyon sokáig veszélytelenül  benn maradhat a hüvelyben.

 

További erénye, hogy nem szív fel semmit, csak "összegyűjt", így nem szárítja ki a hüvelyt. Hosszú órákon át sem ázik át, nem foszlik szét! Nem hagy műszálmaradványokat a hüvelyben, mint a tampon.

 

A menstruációs kehely 4-től akár 10-12 óra hosszáig is biztonságosan megvárhatja, míg kényelmesen, nyugodt körülmények között otthon megtisztítod.

 

Legyél akárhol, vagy csinálj bármit.


 

Cup törlőkendővel .png

Ha nem tudsz várni addig, amíg haza érsz, és kénytelen vagy mégis publikus helyen kelyhet tisztítani, semmi gond!

 

 

Bár első hallásra talán nehezen hiszed, valójában kis rutinnal víz nélkül is pár gyors mozdulat az egész.

WC előtt mindenképpen moss kezet,  vagy használj fertőtlenítő gélt vagy kendőt a kezeid megtisztítására!

 

Kivétel után engedd le a kelyhet óvatosan függőlegesen a tenyeredbe. Egyszerűen gyömöszölj a kehelybe egy adagnyi WC papírt. Ezzel kevésbé "vérfürdő-veszélyesen" és teljesen fel tudsz itatni róla minden vért és nedvességet.

 

Ha már száraz, töröld át egy tejsavas intimkendővel is a kelyhet -a teljes felfrissülés élményéért!

 

A vákuumtartó lyukak mellett közvetlenül hajtsd be a kelyhet két ujjal, majd körömmel nyomd be a széthúzott szilikon lyukakba a törlőkendő sarkát mind két oldalon. Tökéletesen tiszta lesz ott is!

 

A visszahelyezés után egy intim kendővel még magadat is felfrissítheted. Érdemes a az Aqua Cup menstruációs kehely felhelyezése után a hüvelybemenetet egy intimkendővel mélyen körben még egyszer áttörölni, hogy a hüvelyfalon ne maradjon semmilyen vérmaradvány, ami esetleg később a fehérneműn landolhat. Ekkor tökéletes felfrissülés és tiszta száraz érzés garantált a legkeményebb napokon is!

A WC papírral ellentétben a tisztítókendőt inkább a szemetesbe dobd, mert még a lebomlónak mondott kendők is könnyen dugulást okozhatnak a szűkebb WC lefolyókban!

bottom of page