top of page

Hogyan távolítsd el a menstruációs kelyhet:

Amikor  az intimkehely már megtelt, valszínűleg egy enyhe, pecsételéshez hasonló vérzést fogsz tapasztalni.

 

Pont olyat, mint amikor egy hagyományos tampon átázik. Érdemes ezért a menstruációs kehelyhez is a biztonság kedvéért a fehérnemű védelmére egy vékony tisztasági betétet hordani. 

A Biointimo Aqua Cup menstruációs kehely mellé automatikusan csomagoltunk egy olyan mini mosható tisztasági betétet is, amely

vékony,

bármilyen fehérneműhöz illik,

átszellőző,

bambusz szénszállal átszőtt,

könnnyen mosható és gyorsan szárad

TIPP:

Kattints a betét képére!

Biointimo Aqua Cup és  the little black

Így a kehellyel mindig biztonságban érezheted magad,

és kipróbálhatod azt is, milyen

zöldebbnek vagy akár

teljesen hulladék mentesnek lenni a menstruációkor,

vagy a ciklusod többi napján is.

🚫NINCS csere!

🚫NEM KELL csere tampont vagy kelyhet magadnál tartanod! 

🚫NEM KELL sűrűn sem öblíteni!

Ami igazán fantasztikus a Biointimo AQUA Cup intimkehelyben, hogy akár egész nap nem is kell vele foglalkoznod! Reggel a csapnál, és este a zuhany alatt bőven elég kiöblíteni. 

 

A nagy kapacitásának (SIZE1: 28 ml; SIZE2: 35 ml) és orvosi szilikon anyagának köszönhetően közepes vagy gyengébb vérzésnél akár egész nap is teljesen biztonságosan benn lehet a hüvelyben.

Természetesen ajánlott azért lehetőség szerint 4-6 óránként szappannal vízzel elöblíteni, de ha erre nem érsz rá, vagy már kevesebb a vérzésed, és csak fakkos közösségi WC-ben tudod egész nap kis és nagy dolgodat intézni, a kelyhet nem kell kivenned!

 

Nyugodtan tudsz vele többször WC-zni úgy is, hogy nem kell azon görcsölnöd, hogyan fogod kivenni, hogy elölblítsd. Mintha meg sem lenne a menzeszed! ;)

Természetesen fordítva is igaz: az Aqua Cup menstruációs intim kelyhet

bármilyen erősségű napon,

bármikor,

bárhányszor is megtisztíthatod, ahogyan és amikor csak jólesik, és mehet is vissza a hüvelybe!

 

Ez az egy menstruációs kehely könnyen megtisztítható, és mindig Veled, -pontosabban Benned- van, így nem kell pót tamponokat sem magadnál tartanod, vagy amiatt aggódnod, hogy ezekből mikor fogysz ki. 

Hogy mikor látsz hozzá a tisztításhoz, azt a kehely hosszú teherbírásának köszönhetően és a vérzésed aktuális erősségétől függően szinte tetszőlegesen Te döntheted el. 

 

A kelyhed minden helyzetben biztonságosan megvárja, amíg otthon kényelmesen nekiállhatsz a tisztításnak. 

Íme a technika:

A menstruációs kehely kivételéhez és tisztításához

csak szappanra,

vízre,

és egy kis magányra van szükséged.

FONTOS: Soha ne egyetlen mozdulattal és főleg ne a száránál (rángatva) próbáld kihúzni a kelyhet, mert az a vákuum miatt kellemetlen lehet!

Mindig az alján lévő  fogógyűrűknél fogva horpaszd be a kelyhet!

1. Moss kezet, és ülj le a WC-re széles terpeszben, állj terpeszben, vagy  guggolj le,  ahogy kényelmesebb.

2. Soha NE a húzószárat húzd, hanem a menstruációs kehely gyűrűs csúcsát két újjal csípd meg erősen, majd óvatosan lefelé húzva jobbra - balra mozgasd meg vagy forgasd körbe a kelyhet, hogy a vákuumhatás elengedjen.

Így vedd ki kelyhet!

3. Ha nem éred el a menstruációs kelyhet mert az feljebb vándorolt, semmi gond! Lazíts, majd lélegezz mélyeket, és egy vagy több erős hasprés nyomással told lejjebb a kelyhet!

 

Eközben nyúlj fel két ujjal a hüvelybe amilyen magasra csak tudsz! A síkos felületű szilikon kehely lejjebb fog csúszni, ahol már könnyen meg tudod csípni a csúcsát.

4. Ha a vákuum már elengedett, és biztos fogással tartod a kelyhet, akkor óvatosan húzhatod lefelé és kifelé a hüvelyből!

5. Ha az Aqua Cup-ot már kihúztad a hüvelyből, függőlegesen tartva ereszd le a tenyeredbe!

6. Jöhet az öblítés szappannal vízzel vagy a tisztítás víz nélkül, ami egy kis rutinnal már annyi idő lesz, mintha csak tampont/betétet cserélnél.

 

A tiszta intimkelyhet nem kell megtörölni semmivel, ne vigyünk fel semmit a felületére. Nedvesen megtisztítva mehet is vissza a helyére a hüvelybe! 

baktrium stop.png

Mi a különbség egy tamponhoz képest?

Fontos különbség, hogy az Aqua Cup menstruációs kehely nem szívja fel az értékes hüvelyflórát, így nem szárítja ki a hüvelyt;

 

a savas közegben és a testmelegben nem foszlik szét.

 

10 -12 óra folyamatos bentlét után sincsenek kellemetlen szagok.

 

Ez annak a jele, hogy az intimkehelyben összegyűlt vér még egy fél nap után is teljesen biztonságos a kehelyben.

Hogyhogy fél napig is biztonságos?! 

Az AQUA Cup menstruációs kehely alapanyaga orvosi szilikon, amely  baktérium-rezisztens és víz-taszító tulajdonságú, ezért

 

a felületén a baktériumok nem tudnak kellően tartósan elszaporodni, sem pedig az anyagából táplálkozni.

Mivel a kehely egy gyöngéd vákuummal rögzül a hüvelyben, ez kizárja a levegőt a kehelyből, aminek a jelenléte a vér bomlási folyamatait a betétekben és tamponokban sajnos beindítja és felgyorsítja. A kehelyben azonban a vér nem érintkezik a levegővel,

 

ezért csodák csodájára nincsenek kellemetlen szagok még 10-12 órás bent lét után sem! A vér a kehelyben pedig nem lebomlik, hanem csak megalvad. 

Nagyon tiszta kellemes érzés és nem utolsósorban jóval szárazabb és szagtalanabb élmény is a Biointimo Aqua Cup intimkehellyel a menstruáció, mert megszabadít a tamponnal betéttel járó kellemetlenségektől.   

Mire figyelj?

Az intimkehely a vért "csak" összegyűjti, és elzárja a hüvelyfaltól, de mivel rugalmas szilárd orvosi szilikon, ezért nem is szív fel semmilyen nedvességet, mint a pamut és műszál alapú tampon.

Emiatt  még ha tökéletesen működik is a kelyhed, a hüvelyi redőkben rekedt vérmaradványok, -amik az öblítések során lekerülnek a hüvelybemenet környékére, könnyen a fehérneműdön landolhatnak és a szivárgás látszatát kelthetik, ha nem távolítod el őket.

A Biointimo Aqua Cup intimkehely mellé használhatod a hüvelybarát 20 dbos Biointimo LADIES intim tejsavas törlőkendőt, amellyel nemcsak a kelyhed tisztíthatod meg víz nélkül, de magadat is felfrissítheted! Amíg a készlet tart!

az orvosi szilikon miért biztonságos
Cup törlőkendővel .png

TIPP: Ha a kehely már újra benn van, töröld át a hüvelybemenetet a kehely csúcsa körül egy tejsavas intimkendővel!

 

Ezzel nagyon sok vérmaradványt el tudsz távolítani, és ezután a vérfolt-mentes száraz frissesség hosszú órákra garantált!

bottom of page