Kinek nem való?

Szóval az Aqua-Tampon és - - szerény véleményünk szerint - - más intimkehely sem való:

1.) szűz, vagy szexuálisan még nem aktív fiatal tinilányoknak. Ezt akkor is tartjuk, miközben éppen tervezünk egy 3. még kisebb méretet. És nem, az sem lesz nekik való. Hogy miért?

Igaz, sokan állítják: a szüzesség köré vont érinthetetlenség - tabu nem tesz jót a női testudatnak és önértékelésnek, ráadásul a szűzhartya egy rugalmas valami, amin apró nyílás van, és ezen a tampon, vagy valakinél akár adott esetben még egy kehely is ki-be férhet.

DE: A sérülés és az önfelsértés veszélye ebben a fiatal, teljesen kezdő tinikorban a saját-test-ismeret és a menzesszel kapcsolatos rutinok hiánya miatt még elég nagy. Első mentrualóknak legelőször betét majd később tampon -a gyakorlatozáshoz és a sajat testtel való ismerkedeshez bőven feladja a leckét az első időkben- ha minket kérdeztek.


2.) a csak betéteseknek - egyéni ízlés dolga, ha valakinek épp csak a betét jön be. Az a kényelmes és slusszpassz. Vannak olyanok is, akik saját bevallásuk szerint semmit, soha nem dugnának “oda”, vagy akik még ki sem, vagy alig próbálták ki a tampont - ezt is megértjük. ;)


3.) posztpartumban min. hat hónappal a szülés után - - akkor is ha császárral szültél, a méhszáj a szülés után nyitottabb lehet, mint normál állapotban. Semmit nem ajánlott a szülés utáni fél évben a hüvelybe felhelyezni emiatt. A kehely zárt méhszájnál abszolút biztonságos, és sokkal jobb mint bármi más, Te viszont nem túl meglepő módon szülés után jóideig sérülékenyebb vagy/lehetsz még akkor is, ha amúgy jól érzed magad. Hagyjuk ki.


4.) a széles, vagy behajlott szögű, kifejezetten alacsony méhszájhoz

Ha a méhnyak -amely egy kis nyúlványként a méh folytatása- szabályos állású, azaz egyenes vonalban nyúlik le a méhből a hüvelybe, akkor alacsony méhnyak állásnál egyszerűen csak jobban bele fog lógni a kehely üregébe. Mivel a kehelytampon a peremével illeszkedik a hüvelyfalhoz, így ha a méhnyak középen nyúlik le, és szabályos állású, alacsony méhszájnál is tökéletes viselet pl az 1es méret. Probléma akkor lehet az alacsony állású méhnyaknál, ha az valamelyik oldalra még el is hajlik, azaz anatómiailag nem szabályos állással a méhnyak nyúlványa a hüvelyfal felé befordul. Ekkor a feltolásnál a kehely pereme bele fog ütközni a méhszájba, mivel a méhnyak nemcsak alacsonyan de szabálytalanul is áll.

Ezzel a ténnyel abszolút tisztában vagyunk, minthogy azzal is, hogy nem mindenkinek szabályos a méhnyak állása.

De aggodalomra semmi ok! Mivel az Aqua- kehelytamponok két konfekcióméretre lettek tervezve, mind az alacsony mind a normál állású, a közepesen magas, és magas méhszájhoz is egyaránt tökéletesen illeszkednek, és a nők 90-95%-ának megfelelnek.

Ráadásul az Aqua szára elég hosszú, ami biztosítja, hogy többféle pozíciójú méhszájnál is lehessen használni a tampont: a nagyon magas méhszájhoz a hosszú szár egyenesen tökéletes, alacsonyabb méhszájaknál pedig egyszerűen lehet belőle vágni, vagy a legjobb akár teljesen le is vágni a szárat, hogy a szemérem ajkak közé ne lógjon ki semmi ami zavarhat. A csúcs körüli gyűrűk egyébként pont azért vannak a tamponon, hogy az alacsony méhszájnál -ha már nem maradt a szárból semmi, - a gyűrűk mentén könnyebben meg lehessen csípni a kehelycsúcsot a kihúzásnál.

Ha valaki nagyon utána akar járni a vásárlás előtt, nem árt a következő nőgyógyászati vizsgálaton megkérdeznie, hogy nem tartozik-e véletlenül a maradék 5-10%-ba.


A hét sztorija
Posztok
Archív
Címkék
Kövess minket
  • Biointimo a fb-on
  • Biointimo az Instán
  • Biointimo a Facebookon
  • Biointimo YouTube csatorna
  • Biointimo az Instán